Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het geduld van winkeliersvereniging DMO is op. De huidige parkeerproblematiek is een drempel voor de bevolking om de stad regelmatig en ook spontaan te bezoeken.

parkeer De overheid laat het echter afweten.
,,De private sector in Punda is hard bezig met het aantrekken van meer bezoekers naar de binnenstad. Helaas wordt alle inzet tenietgedaan door de parkeerproblematiek in de binnenstad. Daarbij verdwijnen alle parkeergelden in de zakken van partijen die niets met de binnenstad te maken hebben. En de overheid? Die doet niks.”
Aldus DMO, die de afgelopen tijd veel en lang heeft gewacht op respons en actie van de regering en het ambtelijk apparaat. Er is een hele afsprakenlijst na een onderhoud op 11 juni met PAR-minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en haar topambtenaren, maar daar is het van overheidszijde ook bij gebleven.
DMO: ,,Er zijn veel positieve ontwikkelingen de laatste maanden in Punda. De komst van nieuwe ondernemers zoals Chobolobo, de ontwikkeling van appartementen en meer bewoners in de stad, het succes van de wekelijkse Punda Vibes. De ondernemers en vastgoedeigenaren werken hard om meer bezoekers te trekken, maar er moeten dan wel voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn.”
Helaas is het nog steeds de meest gehoorde klacht: het tekort aan parkeerplekken. DMO daarover: ,,Het is de dagelijkse realiteit, rondjes rijden om een vrij parkeervak te vinden in het winkelgebied, en ook de vrees om een wielklem te krijgen speelt mee. Dit staat in schril contrast met andere winkelgebieden op Curaçao.”
Het parkeerprobleem is al jaren ‘geparkeerd’ door de overheid. DMO heeft in de afgelopen jaren verschillende keren om de tafel gezeten met opeenvolgende ministers en de secretaris-generaal Dwigno Puriel van VVRP om tot concrete oplossingen te komen. ,,Het huidige parkeerbeheer wordt sinds 2006 gedaan door PAC (Parking Authority Curaçao), de organisatie van de heer Enrique Ribeiro - bekend van Centrum Supermarkt in Mahaai - zonder enig contract met de overheid. Helaas hebben al deze gesprekken nog geen enkel resultaat gegeven. Er wordt veel beloofd, maar niks gedaan.”
Parking Authority Curaçao is volgens de Kamer van Koophandel officieel Global Metals nv met als doel de fabricage van en de handel in kentekenplaten voor motorrijtuigen, verkeersborden, verkeerslichten en andere wegmateriaal en decoratie voor wegen en daarnaast het beheren en exploiteren van parkeerplaatsen en het verlenen van alle daarmee verband houdende diensten tegen betaling.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.