Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De 155-jarige afschaffing van de slavernij werd op 1 juli gevierd. Op deze datum heeft de overheid de kroon van ‘overwinning, prestaties en doorzettingsvermogen’ onthuld rond de vlaggenstok op het Brionplein.

kroon,,De kroon staat voor ‘geschiedenis in beweging’ en de symbolen in de kroon staan voor culturele, historische en broederlijke aspecten van het land. Het verleden stroomt in ons heden en projecteert in de toekomst”, aldus het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).
De kroon is bedoeld om samen de vlag te beschermen, te verzorgen en te respecteren. ,,Minister Marilyn Alcalá-Wallé en de commissie die dit mogelijk heeft gemaakt zijn heel trots op het resultaat. Onze dank aan coördinator van het project Herta Parabirsing-Balentina, architect Dito Abbad, artiest Giovanni Abath, directeur van de uitvoeringsorganisatie Cultuur en Sport Lizette Sambo-Velder en de adviescommissie bestaande uit Fransisco Paulina (Shon Pau), Jessica Damon, Elmer Marti, Mungo Blanken, Marushka Manuel (Plataforma di Otrobanda), Charles do Rego, Valdemar Marcha en Plataforma Sklabitut i Herensia di Sklabitut, die inhoud hebben gegeven aan de tien symbolen van de kroon.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).