Koning Willem-Alexander heeft zondagmiddag tijdens zijn bezoek aan de tweede megapier in Otrobanda een gedenkbord onthuld met daarop de naam die de Curaçaose bevolking heeft gekozen voor de nieuwe aanlegplaats van cruiseschepen: Tula Pier.

tulapier CustomOp de plaquette is te lezen dat de pier is vernoemd naar Tula Rigaud, de leider van de slavenopstand op Curaçao in augustus 1795. Dat gebeurde in de stromende regen en in bijzijn van minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling. Martina sprak van een ‘gezegende dag’ maar ook van een historische dag, omdat de onthulling van het bord precies 155 jaar na de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 gebeurde. Aan de nieuwe pier kunnen de grootste cruiseschepen aanmeren. Dat moet helpen het aantal cruisetoeristen van 600.000 vorig jaar op te voeren tot een miljoen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.