Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het aantal verblijfstoeristen heeft in mei het record verbroken. Nooit eerder hebben in deze maand zoveel toeristen Curaçao bezocht. Dat stelt de Curaçao Tourist Board (CTB).

Toeristen op Curacao CustomIn de vijfde maand van dit jaar zijn 31.251 verblijfstoeristen geregistreerd. Een groei van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen 29.196 toeristen op Curaçao werden verwelkomd.

Van het totaalaantal waren 13.844 toeristen uit Nederland; een groei van 14 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het Europese land is nog steeds de grootste toeristenmarkt voor Curaçao. De tweede belangrijkste markt was in mei Duitsland; 1.361 toeristen uit het land bezochten toen Curaçao. Dit is een daling van 9 procent. Uit heel Europa zijn in mei 2018 16.675 verblijfstoeristen geregistreerd; een groei van 12 procent.

Uit Noord-Amerika zijn in mei 2018 7.012 verblijfstoeristen bij aankomst op Curaçao geregistreerd. Uit Canada verwelkomde het eiland 1.089 toeristen en uit de Verenigde Staten 5.923 toeristen. Vanuit beide landen is sprake van groei, aldus CTB. ,,De verlenging van de vluchten van Westjet in mei heeft ervoor gezorgd dat 66 procent meer Canadezen naar Curaçao afreisden dan in dezelfde periode een jaar eerder”, aldus het toeristenbureau. Over de groei vanuit de Verenigde Staten stelt CTB dat dit komt door de introductie van de twee wekelijkse vluchten vanuit Charlotte en de overstap naar een groter toestel vanuit Miami van American Airlines.

Ook de Zuid-Amerikaanse markt heeft in mei goed gepresteerd: uit Colombia is een groei van 11 procent (1.115 toeristen) geregistreerd; uit Brazilië een groei van 24 procent (755 toeristen); uit het Caribisch gebied zijn in de genoemde maand 1.799 toeristen verwelkomd, en uit Aruba 977 toeristen.

Verspreid over de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in totaal 173.984 verblijfstoeristen op Curaçao aangekomen. Hiervan waren 74.371 uit Nederland; 29.249 uit de Verenigde Staten en 12.837 uit Canada. In deze periode heeft het toerisme 478 miljoen gulden in het laatje gebracht. 47 Procent hiervan is afkomstig van Europese toeristen. Zij hebben tijdens hun verblijf op Curaçao 244 miljoen gulden uitgegeven. Het overig bedrag wordt als volgt verdeeld: Noord-Amerika 126 miljoen gulden; Zuid-Amerika 68 miljoen gulden en het Caribisch gebied en andere regio’s 60 miljoen gulden.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).