Op Curaçao wordt komende maandag, 2 juli, de Dag van de Vlag gevierd.

vlagDit gaat traditiegetrouw gepaard met een plechtige ceremonie op het Brionplein in Otrobanda. Om zich hierop voor te bereiden is gisteren op de binnenplaats van Fort Amsterdam al flink geoefend met het hijsen en strijken van de vlag. Hier zijn strikte regels voor, zo stelt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Zo moet men bijvoorbeeld bij het hijsen van de vlag respect tonen, de handen langszij laten hangen en deze niet kruisen. Niet-geüniformeerde mannen moeten petten of hoeden afdoen en deze in de linkerhand langs het lichaam houden, zo luiden enkele van de regels. Het Antilliaans Dagblad wenst de Curaçaose gemeenschap een ‘felis Dia di Bandera’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).