Op Curaçao wordt komende maandag, 2 juli, de Dag van de Vlag gevierd.

vlagDit gaat traditiegetrouw gepaard met een plechtige ceremonie op het Brionplein in Otrobanda. Om zich hierop voor te bereiden is gisteren op de binnenplaats van Fort Amsterdam al flink geoefend met het hijsen en strijken van de vlag. Hier zijn strikte regels voor, zo stelt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Zo moet men bijvoorbeeld bij het hijsen van de vlag respect tonen, de handen langszij laten hangen en deze niet kruisen. Niet-geüniformeerde mannen moeten petten of hoeden afdoen en deze in de linkerhand langs het lichaam houden, zo luiden enkele van de regels. Het Antilliaans Dagblad wenst de Curaçaose gemeenschap een ‘felis Dia di Bandera’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.