Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is gisterochtend geschoten op het X-team terwijl de betreffende ambtenaren bezig waren met de uitoefening van hun werk. Het is niet bekend waar het incident heeft plaatsgehad, om welke ambtenaren het gaat en ook niet hoeveel schoten er zijn gelost.

x teamMinister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft tegenover deze krant verklaard dat zij, de minister van Justitie en premier Eugene Rhuggenaath hebben afgesproken lopende het onderzoek geen details over deze zaak vrij te geven. De bewindsvrouw antwoordde steeds dat zij niet in details zal treden. Naar verluidt zou het gaan om ambtenaren van Domeinbeheer die terreinen controleerden.

Camelia-Römer wilde alleen praten over de positie die de regering nu heeft ingenomen. ,,De regering wil een stevig signaal afgeven dat wij pal achter onze ambtenaren staan. Zij zijn toegewijd aan hun werk. Na het incident is de vastberadenheid bij de ambtenaren en de regering alleen maar toegenomen. Wij gaan nu meer dan ooit door met het handhaven van de orde in het land”, aldus minister Camelia-Römer.

Volgens de bewindsvrouw zijn er in de samenleving groepen die in verzet komen nu de regering serieus werk maakt van zaken die niet langer getolereerd worden, zoals het illegaal storten van vuil. ,,Het is bekend dat er commerciële bedrijven zijn die aanbieden vuil te storten. Burgers maken daar gebruik van en gaan ervan uit dat het vuil naar de landfill wordt gebracht. Maar het vuil wordt gewoon in de mondi gestort. Deze mensen willen niet dat wij als land erop vooruitgaan.”

Het X-team is sinds februari van dit jaar actief. Het team is belast met preventie, handhaving, opsporing en berechting van milieuvervuilers en bestaat uit verschillende stakeholders die het milieu op Curaçao moeten verbeteren. Onderdeel van het X-team zijn onder meer het ministerie van GMN, de Inspectie Volksgezondheid, het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Curaçao en Openbare Werken. Voor de opsporing zal ook gebruik worden gemaakt van drones van Defensie.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).