Van onze redfactie
Willemstad - Tot ‘grote verbazing’ van Stichting Birgen di Rosario, waaronder Huize Welgelegen (Habaai) ressorteert, publiceerde de krant Vigilante vorige week het bericht dat de ouderen in Habaai in de toekomst overgeplaatst gaan worden naar het huidige gebouw van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

habaai,,De zogenaamde verhuizing zou plaatsvinden nadat Hospital Nobo Otrobanda operationeel is”, aldus een persbericht van Birgen di Rosario waarin de stichting nogal verontwaardigd reageert.
,,Dit nieuws heeft voor enige onrust gezorgd bij het personeel en de familieleden van de ouderen”, meldt het persbericht verder. Volgens de informatie die Vigilante heeft gekregen, zou er een voorstel op tafel liggen om de bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis Habaai over te brengen naar het Sehos nadat het nieuwe ziekenhuis Hospital Noboa Otroboa (HNO) operationeel is.
,,De krant geeft aan dat de reden voor deze overplaatsing is dat het gebouw van Sehos in een betere staat verkeert dan het gebouw van Huize Welgelegen.” Ook wordt gesteld dat Sehos gemakkelijker te bereiken is voor de familieleden en andere bezoekers.
Maar het bestuur reageert: ,,Huize Welgelegen (Habaai) is een locatie van de zelfstandige Stichting Birgen di Rosario. Birgen is niet op de hoogte van deze plannen en is ook door geen enkele instantie benaderd om dit voorstel te bespreken.” Tot slot meldt de organisatie dat de Stichting Birgen di Rosario ‘altijd openstaat om alle vragen te beantwoorden, commentaar en reactie te geven op vragen van de pers’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.