Willemstad/Utrecht - De Curaçaoënaar Churandy Martina mag zich ondanks toenemende concurrentie nog altijd de snelste man van Nederland en het Koninkrijk noemen.

churandyDe 33-jarige atleet veroverde bij het NK Atletiek in Utrecht, na de titel op de 100 meter, ook het goud op de 200 meter. Hij won met stevige tegenwind op het laatste rechte stuk in 20,83 seconden.

Liemarvin Bonevacia, eveneens met Curaçaose ‘roots’, die zaterdag in de halve finales de limiet voor het EK in Berlijn had geslecht met 20,65, moest in de finale van de 200 meter toch toegeven op Martina. Hij pakte het zilver in 20,88. Solomon Bockarie behaalde het brons in 21,01. Taymir Burnet, die evenals de drie atleten op het podium onder de limiet voor het EK heeft gelopen, eindigde als vijfde in 21,33. Hij moet nu vrezen voor zijn startplek in Berlijn, omdat maximaal drie Nederlanders op de 200 meter mogen uitkomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).