Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Gezien de groeiende behoefte aan nieuwe politieagenten op straat, zijn het Korps Politie Curaçao (KPC), opleidingsinstituut ORV en de politievakbonden op dit moment in gesprek over een voorstel om agenten in plaats van na drie jaar, al eerder op straat in te zetten.

agentenDat heeft minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie verklaard. De Raad van Ministers is vorige week woensdag akkoord gegaan met de werving van nieuwe politieagenten, hetgeen drie nieuwe politieklassen inhoudt, en de zijinstroom van 18 agenten. Dit betreft personen die eerder al deel uitmaakten van het korps, maar in het buitenland of bij een andere organisatie zijn gaan werken. ,,Deze personen krijgen de kans het politiekorps opnieuw te betreden”, aldus de minister. ,,Zij kunnen meteen op straat worden ingezet en zo tegemoetkomen aan de huidige behoefte voor meer blauw op straat.” Girigorie heeft korpschef Mauricio Sambo verzocht zo snel mogelijk te beginnen met het wervingsproces.

Tegelijkertijd werkt het KPC, samen met het ORV en met de input van de vakbonden, aan een aangepaste politieopleiding waardoor agenten sneller aan het werk kunnen. ,,ORV heeft zelf al een voorstel gepresenteerd waarmee de vereiste drie jaar - waarna een agent op straat kan worden ingezet - verlaagd wordt naar 22 of 24 maanden. Maar na een gesprek met het managementteam van het KPC en de vakbonden buigen de partijen zich nu over een strategie om de nieuwe agenten nóg sneller op straat in te kunnen zetten”, aldus Girigorie in de Staten. ,,Ik zie dit als een positieve stap en ontvang graag spoedig het definitieve voorstel van betrokken partijen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.