Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De zeven genomineerden voor de Krus di Mérito (Kruis van Verdienste) zijn door minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport tuur en Sport bekendgemaakt.

Krus MéritoDe Krus di Mérito is een onderscheiding die sinds 2003 wordt uitgereikt aan burgers die zich op een waardevolle manier hebben ingezet voor het land. Dit jaar zijn 40 kandidaten voorgedragen. Een commissie heeft een selectie gemaakt en deze kandidaten aan de ministerraad voorgedragen. De ministerraad is akkoord gegaan om de volgende zeven mensen te nomineren:
Juan Broudilio de Palm, vanwege zijn handenarbeid. De Palm is een blekero, hij maakt kunstvoorwerpen van blik.
Bentley Ronald Leonora wordt onderscheiden vanwege zijn verdiensten op sociaal en educatief gebied. Leonora was vroeger schoolhoofd.
Gildo Justino Brigitha wordt onderscheiden voor zijn werk op het gebied van sport en cultuur.
Isaira Dominga Gomes-Mauricia ontvangt de onderscheiding voor haar werk op muzikaal educatief gebied.
Myrla Thomasa Rodriguez is genomineerd voor haar werk op sociaal-cultureel en educatief gebied.
Rignald Calixto Lak krijgt de onderscheiding voor zijn maatschappelijk werk.
Pianodocente Jeanette Kroes wordt onderscheiden voor haar bijdrage op muzikaal gebied.

De genomineerden waren afgelopen dinsdag bij minister Alcalá-Wallé. De minister heeft aan de genomineerden gevraagd of zij akkoord gaan de onderscheiding te ontvangen. Op 2 juli, Dia di Bandera, ontvangen de zeven genomineerden hun Krus di Mérito tijdens een ceremonie op het Brionplein.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).