Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De zeven genomineerden voor de Krus di Mérito (Kruis van Verdienste) zijn door minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport tuur en Sport bekendgemaakt.

Krus MéritoDe Krus di Mérito is een onderscheiding die sinds 2003 wordt uitgereikt aan burgers die zich op een waardevolle manier hebben ingezet voor het land. Dit jaar zijn 40 kandidaten voorgedragen. Een commissie heeft een selectie gemaakt en deze kandidaten aan de ministerraad voorgedragen. De ministerraad is akkoord gegaan om de volgende zeven mensen te nomineren:
Juan Broudilio de Palm, vanwege zijn handenarbeid. De Palm is een blekero, hij maakt kunstvoorwerpen van blik.
Bentley Ronald Leonora wordt onderscheiden vanwege zijn verdiensten op sociaal en educatief gebied. Leonora was vroeger schoolhoofd.
Gildo Justino Brigitha wordt onderscheiden voor zijn werk op het gebied van sport en cultuur.
Isaira Dominga Gomes-Mauricia ontvangt de onderscheiding voor haar werk op muzikaal educatief gebied.
Myrla Thomasa Rodriguez is genomineerd voor haar werk op sociaal-cultureel en educatief gebied.
Rignald Calixto Lak krijgt de onderscheiding voor zijn maatschappelijk werk.
Pianodocente Jeanette Kroes wordt onderscheiden voor haar bijdrage op muzikaal gebied.

De genomineerden waren afgelopen dinsdag bij minister Alcalá-Wallé. De minister heeft aan de genomineerden gevraagd of zij akkoord gaan de onderscheiding te ontvangen. Op 2 juli, Dia di Bandera, ontvangen de zeven genomineerden hun Krus di Mérito tijdens een ceremonie op het Brionplein.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.