Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het uitbreidingsproject van de Curaçaose luchthaven vordert volgens Curaçao Airport Partners (CAP) conform schema. De nieuwe ruimtes worden gefaseerd in gebruik genomen en ondergaan momenteel allerlei tests.

airportSinds de start van het expansieproject is de vertrekhal verruimd en voorzien van airconditioning, is de nieuwe overdekte aankomsthal in gebruik genomen en zijn er zowel op de nieuwe voetgangersboulevard als in de hallen meer eet- en winkelgelegenheden geopend.
Sinds begin 2018 is een gedeelte van de nieuwe wachtruimtes in de vertrekruimte en de nieuwe bagageband in gebruik genomen. En vorige week opende luchthavenexploitant CAP de nieuwe immigratiehal voor vertrekkende passagiers op de begane grond en startte de testperiode voor het gebruik van de nieuwe boardingpass-machines. De komende maanden wordt verder gewerkt aan de vertrekruimtes en eetgelegenheden.
De investering van 35 miljoen dollar zorgt voor een ruimteverdubbeling van de huidige luchthaven en moet jaarlijks 2,5 miljoen passagiers klantvriendelijk, efficiënt en innovatief kunnen verwerken. Daarnaast is het project gericht op meer automatisering, eet- en winkelgelegenheden en een goede beleving door reizigers. De afronding van het complete project staat gepland voor eind 2018.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).