Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Telecombedrijf UTS verzorgt de telecommunicatie bij het nieuwe ziekenhuis HNO.

utshon Het nieuwe ziekenhuis wordt daarmee de eerste klant met een dataservice van 10 gigbyte aan bandwijdte. De overheids-nv heeft de opdracht gekregen bij een openbare aanbesteding waaraan drie bedrijven deelnamen.
UTS zal de afdelingen ‘Diagnostiek en analyse’ ondersteunen. Alle informatie zal digitaal in realtime verkrijgbaar zijn. Het ziekenhuis krijgt een zogeheten dubbel systeem. Dat is om te garanderen dat als een verbinding uitvalt, alles toch normaal blijft functioneren. Het hele systeem wordt vanuit het gebouw van HNO en het UTS-gebouw bij Seru Mahuma aangestuurd. UTS zal het ziekenhuis ook faciliteren met telefoondiensten en de meest moderne IP-systemen, en wifi seamless roaming voor de diagnose en de analyse van medische data.
Op dit moment worden internetverbindingen al aangelegd en ook de verschillende verbindingen die nodig zijn voor de verbinding van dat met hoge snelheid. Ook vinden er trainingen in het ‘House of Change’ van HNO plaats. De komende negen maanden wordt al het voorbereidende werk gedaan en worden ook de nodige test uitgevoerd om te garanderen dat alle telecominstallaties bij de opening van het ziekenhuis optimaal functioneren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).