‘Traha dam warda awa’ (Bouw een dam en spaar het water op) is een bekend gezegde in het Papiaments.

mandammen

Volgens de MAN-fractie een belangrijke gezegde, niet alleen figuurlijk maar het moet ook letterlijk vaker worden toegepast. De Statenleden van de blauwe regeringspartij maakten een rondje over Bándabou waar ze zich lieten informeren over de staat waarin de dammen zich bevinden. Ze bezochten Barber, Flip, Rio Magdalena en Santa Martha. Hier en daar was te zien dat een dam vrij moet worden gemaakt van vuilnis. Het westelijk deel van Curaçao telt circa 120 dammen, nodig voor het opvangen van water in de regentijd en om te voorkomen dat het grondwater brak wordt.

Foto Jowenny Troeman


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.