Van onze correspondent
Oranjestad - Vandaag staan op Aruba moeder F. en stiefvader M. van de twee eind vorig jaar op Aruba vermoorde kleuters voor de rechter. Het Openbaar Ministerie legt hen moord ten laste.

arubaAruba werd eind november opgeschrikt door de dood van de vijfjarige Rishandroh Anastacia. Het jongetje was met grof geweld om het leven gebracht. Van zijn driejarige broertje Roshandrick Frans ontbrak op dat moment ieder spoor. De moeder en de stiefvader van de jongens werden gearresteerd en verschillende zoekacties werden op touw gezet in San Nicolas om de peuter te vinden. Ook de oma van moederskant werd aangehouden.

Rishandroh werd met zwaar letsel opgenomen in het Horacio Oduber Hospitaal. Hij kon nauwelijks ademhalen en artsen constateerden een hersenbloeding. Ook vonden zij gebroken ribben, ongenezen fracturen en tal van littekens. Letsels waar Rishandroh nooit eerder voor naar het ziekenhuis was gebracht. De moeder zou tegen het ziekenhuispersoneel hebben gezegd dat het jongetje ongelukkig was gevallen in een speeltuin. De behandelend arts had echter genoeg aanwijzingen om te concluderen dat het hier om ernstige mishandeling ging en stelde de politie op de hoogte.

Rishandroh overleed twee dagen later als gevolg van zijn letsel. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis bleek tevens dat hij stelselmatig marihuana toegediend zou hebben gekregen. Die zaterdag werd een nationale zoektocht ingesteld naar de peuter Roshandrick met de roepnaam ‘Eugene’. Het lichaam van het driejarige jongetje werd enkele dagen later opgegraven. De stiefvader had na dagen van stilzwijgen verteld waar in Savaneta het peuterlijkje te vinden was.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de kinderen maandenlang stelselmatig zijn geslagen. Het Openbaar Ministerie houdt F. en M. samen verantwoordelijk voor de mishandeling met dodelijke afloop.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.