Van een onzer verslgagevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) biedt de kans om openstaande boetes te betalen zonder aanmaningskosten. Bij iedereen die voor 31 juli 2018 een openstaande boete in een keer betaalt, zullen de extra kosten vervallen.

boetesDe actie geldt alleen voor de periode van 18 juni tot en met 31 juli en de ‘korting’ gaat er alleen af bij mensen die hun saldo in een keer aflossen. Gebruik maken van deze actie kan enkel bij het betalingskantoor van ‘Paga bo But’ aan het Waaigat, ten oosten van Curoil.

Doordat het OM het afgelopen jaar veelvuldig heeft gewezen op het belang van tijdige betaling van boetes, is de boete-inning verdubbeld. Maar nog steeds staat een groot bedrag aan boetes uit, waarvan sommige met hoge aanmaningskosten. Het niet in rekening brengen van deze kosten kan een korting opleveren tot twintig procent van de initiële boete, aldus OM-woordvoerder Norman Serphos.

Ter illustratie noemt Serphos een boete van 100 gulden, die na de eerste aanmaning met 25 gulden wordt verhoogd. Na de tweede aanmaning wordt dat openstaande bedrag nogmaals met 20 procent verhoogd. Zo kan het een ‘substantiële korting’ opleveren, volgens OM.
Een extra reden om zo snel mogelijk de boetes af te lossen, is de naderende vakantieperiode. Het OM wijst mensen met openstaande boetes op het risico dat zij wellicht niet naar het buitenland kunnen, omdat ze op de luchthaven verplicht worden de boetes te betalen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).