Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Piscamar Beach Resort, de nieuwe eigenaar van Marriott, mikt op opening van het volledig onder handen en flink uitgebreide hotelgebouw in april 2019.

marriottDat is enkele maanden later dan bij de start van de bouwwerkzaamheden gemeld, toen werd uitgegaan van eind 2018, maar er blijkt meer werk dan vooraf ingeschat. Met name de kamers en de technische installaties waren in minder goede staat dan gedacht.
Dit zegt Bastiaan Guis in gesprek met het Antilliaans Dagblad. De familie Guis, bekend van de Orco Bank op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten en de Aruba Bank op Aruba, is eigenaar van Piscamar. Deze bv werd speciaal opgericht voor de overname van het Marriott-complex. Overigens is Orco Bank zelf geen financier van het hotelproject, maar is het eigen vermogen volledig afkomstig van de familie.
Het gaat om een investering van 21,5 miljoen dollar, inclusief de aankoop van het terrein en gebouw, aan eigen inbreng. Plus 34,5 miljoen dollar aan externe financiering door een syndicaat van banken onder aanvoering van Maduro & Curiel’s Bank (MCB). Bij elkaar dus ruim 100 miljoen gulden.
De financiële instellingen die deel uitmaken van het syndicaat zijn naast MCB Curaçao (‘arrangeur’), MCB Bonaire, Guardian/Fatum Life, Vidanova Pensioenfonds en Isla Pensioenfonds Curaçao.
,,De deuren openen in december 2018 bleek al snel wat te optimistisch”, zegt Guis. ,,Wij richten ons nu op april volgend jaar, wanneer we de eerste gasten in het vernieuwde en geëxpandeerde hotel zullen ontvangen. Eerlijk gezegd hebben we van meet af aan rekening gehouden met een mogelijke uitloop van enkele maanden.”
Bastiaan Guis vertelt dat álles onder handen wordt genomen en dat het resortgebouw ‘van top tot teen’ wordt aangepakt. Zo wordt bijvoorbeeld de elektriciteitsbekabeling overal vernieuwd. Dat geldt ook voor de afwatering, riolering en het airconditioningsysteem, de landscaping en het interieur.
De kamers waren er slechter aan toe dan vooraf verwacht. Met name de wanden van de kamers die grenzen aan de gang bleken niet in orde - de metalen framestructuur was volledig aangetast - en zijn vervangen door massieve muren. ,,Er wordt nu dieper gerenoveerd. Maar dan gebeurt het ook meteen goed voor de komende jaren.” Het meest opvallende van de constructiewerkzaamheden is de extra bouwlaag.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).