Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nieuwe project van Papagayo Groep, waarover het Antilliaans Dagblad zaterdag berichtte, zal niet als een Papagayo-resort worden gemanaged.

cliff,,Het is de bedoeling om een internationale keten aan te trekken die op de Amerikaanse markt is gericht”, zegt ontwikkelaar en aandeelhouder Hans Slier.
,,Niet alleen volgens mij, maar ook volgens het Toeristisch Master Plan leidt dat tot de hoogste ADR en het beste resultaat voor Curaçao.” ADR staat voor Average Daily Rate, de prijs die voor een kamer per dag gevraagd kan worden. Het project ligt op de tekentafel met de werknaam ‘The Cliff Beachhotel’, vernoemd naar de rotswand ofwel de klip tot circa 20 meter hoogte waar het gerealiseerd moet worden.
,,De minister van Economische Ontwikkeling (Steven Martina van MAN, red.) en de premier (Eugene Rhuggenaath van PAR, red.) zijn volledig op de hoogte van de plannen en steunen ze omdat ze volledig vallen binnen het Toeristisch Master Plan, afgestemd zijn met Carmabi, er ecologisch ontwikkeld en gebouwd gaat worden en het plan heel veel werkgelegenheid gaat brengen en een enorme instroom van harde valuta voor Curaçao.”
Slier, die samen met zijn zakenpartner en medeaandeelhouder Cees Zwanenburg met hun eerder gerealiseerde Papagayo Resort en daarna Papagayo Hotel, hun sporen hebben verdiend, zegt in gesprek met deze krant: ,,Kortom, een plan dat zeker op dit moment en in deze economie mede voor een omslag kan zorgen.”
Het nieuwe resort aan de overzijde van de Jan Thielbaai krijgt in eerste instantie 340 kamers en daar komen met de tweede fase nog eens 200 kamers bij. De investering voor de eerste fase bedraagt ongeveer 200 miljoen gulden (ongeveer wat hiervoor al is geïnvesteerd in de bestaande toeristische complexen). Daar komt nog eens 90 miljoen gulden bij voor fase twee, dus in totaal 290 miljoen.
Slier: ,,Voor wat betreft de financiering zullen Cees Zwanenburg en ik voor het benodigde eigen vermogen zorgen en zal voor het overige deel een marktconforme lening worden afgesloten. Wij hebben daar geen enkele financiële bijdrage vanuit de overheid bij nodig. Zo hebben we ook al onze eerdere projecten met eigen geld en bancaire financiering gerealiseerd zónder financiële bijdrage van de overheid.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).