Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afgelopen weekend hebben gezonde kinderen gevoetbald om geld in te zamelen voor de aanschaf van duurzame materialen bestemd voor de zieke kinderen op de kinderafdeling van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

voetbalsehos1Het toernooi ‘Mucha pa Mucha ta bai Mundial’ is georganiseerd door de stichting Mucha pa Mucha (kinderen voor kinderen) die in 2014 is opgericht door medewerkers van de kinderafdeling. Doel van de stichting is om geld in te zamelen door activiteiten te organiseren met gezonde kinderen om hen ook bewust te maken van het feit dat er zieke kinderen zijn die deze activiteiten niet kunnen doen. Dit jaar is er dus een voetbaltoernooi georganiseerd in de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland.
Voor de organisatie is samengewerkt met de voetbalfederatie FFK en de jeugdcommissie voor kinderen in de categorie onder 9 jaar (U9) en U11.
Zestien jeugdige voetbalteams, verdeeld over vier poules en twee leeftijdscategorieën leverden een felle strijd in het tenue van het land dat zij vertegenwoordigden. ,,Dat was heel leuk om te zien en voor de stichting de grootste kostenpost. Maar de kinderen gaan dan ook naar huis met een echt T-shirt van het door hen vertegenwoordigde land, aldus Sehos-kinderarts Meindert Manshande. Wat de activiteit heeft opgebracht kon hij nog niet zeggen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).