Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Luitenant-kolonel Joseph T. Clancy III mag zichzelf sinds gisteren de nieuwe commandant van de U.S. Forward Operating Location (USFOL) op Curaçao en Aruba noemen.

usfoloud

Tijdens een traditionele ceremonie kreeg hij de vlag van de eenheid in zijn handen, als symbool voor de continuïteit van het leiderschap en het voortbestaan van de eenheid, die een belangrijke rol vervult in de drugsbestrijding op Curaçao en Aruba.

De ceremonie betekende voor luitenant-kolonel James E. Wells het afscheid van zijn taak als bevelhebber over de USFOL. In de jaren dat Wells commandant was, heeft hij leidinggegeven aan ruim 188 personeelsleden, zowel militair als burger, die meer dan honderd counterdrug-missies ondersteunden. Onder zijn bewind is in totaal 180 miljoen dollar aan illegale drugs onderschept. Daarnaast leidde Wells een humanitaire hulpactie tijdens twee categorie 5-orkanen. Hij bracht een luchtbrug tot stand voor de Nederlandse commando’s en verstrekte logistieke ondersteuning aan 150 leden van het 53e Weather Reconnaissance Squadron. Zo maakte Wells mede mogelijk dat meer dan een miljoen ton aan hulpgoederen kon worden getransporteerd en duizenden mensen tijdig geëvacueerd konden worden.

Rechts op de foto de vertrekkende bevelhebber luitenant-kolonel James Wells. Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).