Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Orguyo Kòrsou (Foko) doet met klem een beroep op minister van Justitie Quincy Girigorie om de verblijfsvergunning voor een vierjarig jongetje met de Venezolaanse nationaliteit toch toe te wijzen.

foko

Omdat deportatie voor het kindje dreigt en hij in dat geval gescheiden wordt van zijn legaal op Curaçao verblijvende moeder.
De Curaçaose Immigratiedienst zou het verzoek voor een verblijfsvergunning volgens Foko hebben afgewezen, omdat het kind in de periode tijdens de behandeling van de aanvraag op Curaçao verbleef zonder een geldige verblijfsvergunning. De moeder was zich van geen kwaad bewust, omdat zij bij de aanvraag te horen zou hebben gekregen dat zij als echtgenote van een Curaçaoënaar niet in het buitenland op de afhandeling hoefde te wachten. ,,Dat kan een fout geweest zijn, maar de moeder en garantsteller (de partner, red.) zijn dus te allen tijde open en eerlijk geweest over de aanwezigheid van het kind”, aldus Foko in een zogenoemde ‘brandbrief’. ,,Het gaat hier niet om een moeder en kind die beiden geen verblijfsvergunning hebben en illegaal en ondergedoken op Curaçao verbleven, maar om een getrouwde, legaal op Curaçao verblijvende moeder die vanaf de eerste aanvraag openlijk en netjes alle informatie heeft verstrekt en documenten ingediend. Foko vraagt de minister van Justitie met klem om een humanitaire beslissing die alle indruk van discriminatie of ontkenning van de onscheidbaarheid van moeder en kind, wegneemt.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.