Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Werner Wiels, de voormalige voorzitter van het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT), heeft besloten de stilte te doorbreken en vandaag zijn kant van het verhaal tijdens een persconferentie te geven.

In een uitnodiging aan de pers schrijft Wiels: ,,In verband met publicaties dit weekeinde in twee kranten, wil ik jou uitnodigen voor een persconferentie waarin ik mijn stilte zal doorbreken. Het moment is aangebroken dat ik zelf uitleg geef over een paar zaken die nog niet zijn opgehelderd”, aldus de voormalige voorzitter.

Een van de artikelen die Wiels er mogelijk toe heeft verleid een persconferentie in te lassen, is een publicatie in de Volkskrant. Deze Nederlandse krant schreef afgelopen weekend dat Wiels de verhalen die over hem de ronde doen, afdoet als ‘politiek gemotiveerde fabeltjes’. De oud MDPT-voorzitter zou dat zelf per e-mail aan de redactie hebben verteld. In die e-mail stelde Wiels verder dat er ‘selectief’ informatie wordt gelekt om hem ‘in een kwaad daglicht te stoppen’.

Tegenover lokale media wilde Wiels tot nu toe niets zeggen. Ook weigerde hij gegevens te verstrekken aan het Land en RdK die zouden bijdragen aan een ‘juist en volledig beeld van de werkzaamheden van het MDPT en de gang van zaken ten aanzien van GZE en andere geïnteresseerde partijen’. Het Gerecht in Eerste Aanleg vonniste vorige week echter dat de oud MDPT-voorzitter alle informatie met betrekking tot het moderniseringstraject van de raffinaderij en het MDPT binnen vier weken móet overdragen aan het Land en Refineria di Kòrsou (RdK).

Eerder, in april, was er ook even sprake van dat Wiels tijdens een centrale commissievergadering in de Staten mee zou debatteren over de grote uitgaven van het MDPT. Dit ging op het laatste moment niet door omdat Wiels dat alleen wilde doen als hij immuniteit zou genieten. De oud-voorzitter wilde de garantie dat zijn uitspraken niet tegen hem gebruikt zouden worden in een eventuele civiele of strafrechtelijke vervolging. Op advies van de Raad van Advies is toen besloten de vergadering tot nader order aan te houden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.