Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het personeel van het Veneto Holiday Beach Resort is nog steeds niet uitbetaald. Kenneth Valpoort van horecavakbond Horecaf roept daarom op tot actie.

venetoDe medewerkers van het casino zouden hun geld inmiddels hebben gehad, maar Valpoort kreeg gisteren te horen dat de personeelsleden van het hotel nog steeds wachten op hun salaris. En volgens hem geldt dan heel simpel: ‘No pay, no work’. ,,Er zal geen werk worden uitgevoerd, totdat iedereen zijn loon heeft.”
Althans, dat is zijn bedoeling. Valpoort zegt vandaag om 8.00 uur aanwezig te zijn bij het hotel en hoopt dat de medewerkers dan samen met hem aan het zwembad gaan zitten. Door de werkzaamheden te staken, wil hij druk uitoefenen op het management. ,,We willen laten merken dat we niet blij zijn met wat er nu gebeurt. Als we niet in actie komen, kijkt niemand om naar het personeel en blijft het zo doorgaan”, vreest de vakbondsman.
Valpoort stelt dat het personeel nog steeds geen duidelijkheid heeft gekregen over de situatie waarin het hotel verkeert. ,,Als ik het management vraag wat er aan de hand is, zeggen zij dat ik contact moet opnemen met het moederbedrijf in New York. Maar dat moeten zij doen. Zíj moeten hier tegen optreden en moeten niet als een stel pionnetjes met zich laten spelen door de grote bazen in Amerika.”
Vorige week werd het voormalige Holiday Beach Hotel, naast restaurant Denny’s, door Aqualectra afgesloten van stroom. Toen werd duidelijk dat de keten in financiële problemen verkeert. Het bedrijf heeft naar verluidt 2 miljoen gulden schuld bij de stroomleverancier van Curaçao. Valpoort weet niet of er inmiddels een regeling is getroffen. Wel bevestigt hij dat het hotel tot begin gisteravond in ieder geval stroom en water had en dat er twee generatoren klaarstaan voor het geval het hotel opnieuw wordt afgesloten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).