Militairen hebben deze week geoefend met explosieven op het daarvoor bestemde terrein in Wacawa. Ook komende week zullen ze dat weer doen.

explosievenDe oefening ‘Explosive Engineer’ is bedoeld om te leren omgaan met springstof in verschillende weers- en terreinomstandigheden. Wacawa is hiervoor een geschikte locatie, omdat er grotere hoeveelheden springstof en bijzondere springstoffen gebruikt kunnen worden. De militairen die deelnemen aan de oefening zijn grotendeels afkomstig van de genie-eenheden van de Koninklijke Landmacht. Ook een aantal militairen van de Koninklijke Marine en de Belgische krijgsmacht zijn hierbij. Defensie in het Caribisch gebied stelt haar kazernes en oefenterreinen op Curaçao ter beschikking. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).