Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bloedbank Curaçao is naarstig op zoek naar bloeddonoren. In dit kader wordt een dringend beroep gedaan op de Curaçaose gemeenschap om zich te registreren en bloed af te staan.

BloedbankMet de jaren is de voorraad bloed van de Bloedbank - die levert aan de ziekenhuizen op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten - door verschillende factoren minder geworden. Ieder persoon die bloed afstaat, helpt daarmee het leven van drie anderen te redden. Uit elke bloedzak worden drie stoffen gehaald: bloedplasma, rode bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen helpen patiënten met bloedarmoede, plasma helpt bij leukemiepatiënten en bloedplaatjes wordt aan patiënten die aan bloedverlies en -stolling lijden, toegediend.

Om bloeddonor te worden, dienen belangstellenden zich eerst te registeren en daarna een medische controle te ondergaan. Wie de test goed doorstaat, mag donor worden. Om zoveel mogelijk nieuwe donoren te werven, organiseert de Bloedbank een zogeheten ‘donor drive’, waarbij Bloedbankpersoneel in de periode van 11 tot 15 juni 2018 tot 18.30 uur werkt om zoveel mogelijke potentiële donoren te helpen. Op 16 juni wordt vervolgens een open dag georganiseerd bij de Bloedbank aan de Pater Euwensweg waar bezoekers kennis kunnen maken met de organisatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).