Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao Animal Rights Foundation (Carf) bestond op 29 mei tien jaar. Op deze datum in 2008 werd de stichting door lokale dierenliefhebbers opgericht, die toen al verschillende jaren bezig waren met het opvangen van zwerfdieren. Tijdens de afgelopen tien jaar is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie.

carf,,Wij zijn er trots op dat wij, dankzij de hulp van onze vrijwilligers en de steun van onze donateurs, in de loop der jaren duizenden dieren hebben opgevangen en herplaatst. Het is een hele mijlpaal”, aldus Lisette van der Heijden, een van de vaste vrijwilligers van Carf. ,,Maar natuurlijk streven we er uiteindelijk naar dat onze stichting niet meer nodig is en we onszelf kunnen opheffen. Helaas worden wij tien jaar na onze oprichting nog dagelijks geconfronteerd met ernstige gevallen van verwaarlozing en mishandeling van honden. Aandacht voor de zwerfdierenproblematiek en sterilisatie- en educatie-initiatieven zijn nog altijd hard nodig op Curaçao.”

Momenteel draagt Carf de zorg voor circa 130 honden. Alle honden worden gesteriliseerd of gecastreerd en voorzien van een chip. Dagelijks wordt er door vrijwilligers met de honden gewandeld, getraind of gespeeld. De stichting hanteert een selectief adoptieprocedure om te vermijden dat een hond later nog eens herplaatst moet worden.

,,Tien jaar dierenhulpverlening is mogelijk gemaakt door de financiële steun van dierenliefhebbers”, zo stelt Van der Heijden. ,,Een decennium lang honden opvangen en verzorgen gaat gepaard met veel geldzorgen. We hebben meerdere keren een opnamestop moeten inlassen omdat we geen beschikbare middelen hadden. Uiteraard blijft alle steun welkom en nodig. Ook kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken”, zegt van der Heijden.

Zowel financiële schenkingen op MCB-rekening 21199501 als donaties van items ter ere van het tienjarig bestaan van Carf zijn welkom. Momenteel heeft Carf veel baat bij Purina ProPlan Puppy (verkrijgbaar bij Claus Clinic), tweedehands handdoeken en lakens en schoonmaakmiddelen, waaronder chloor, vuilniszakken en papieren keukenrollen. Donaties kunnen worden afgegeven bij Claus Clinic aan de Anasaweg 7, Thea Gifts & More aan de Cas Coraweg 39A of er kan contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).