Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het onderwijs gaat vandaag plat als steunbetuiging aan Feffik. Dat kondigde Darius Plantijn, voorzitter van onderwijsvakbond Sitek, gisteravond aan na afloop van de algemene ledenvergadering in Landhuis Hel in Saliña.

feffik
Plantijn riep alle leden van Sitek op deze ochtend naar Feffik in Brievengat te gaan om steun te betuigen aan de leerlingen en leerkrachten van het opleidingsinstituut dat op last van de overheid moet sluiten. Volgens Plantijn zullen zowel docenten als ander onderwijspersoneel gehoor geven aan de oproep. ,,Een uitnodiging is ook gegaan naar alle vakbonden die zijn aangesloten bij de vakbondscentrales CGTC en SSK.”
De Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK) en de Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC) voeren deze ochtend overleg om een officieel standpunt te bepalen. De Abvo (Algemene Bond van Overheidspersoneel), die ten minste acht personeelsleden van Feffik vertegenwoordigt, vergadert vanmiddag om 14.00 uur. Sitek-voorzitter Plantijn: ,,Nadat alle vakbondsbesturen met hun achterban hebben gesproken zullen wij gezamenlijk gaan bepalen welke acties er zullen volgen.” Voor vandaag gaat Plantijn ervanuit dat de scholen dicht zijn. ,,Behalve het volwassenenonderwijs”, zegt de Sitek-voorzitter.
Leerlingen van Feffik maakten gisteravond bekend dat zij behalve steunbetuigingen op Curaçao ook hulp aangeboden hebben gekregen uit Nederland, waar een fundraisingevent zal worden georganiseerd om de 1,2 miljoen gulden in te zamelen die nodig is om Feffik nog een jaar open te houden. De studenten hopen dat de overheid daarna het stokje overneemt door extra in het beroepsonderwijs te investeren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).