Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het onderwijs gaat vandaag plat als steunbetuiging aan Feffik. Dat kondigde Darius Plantijn, voorzitter van onderwijsvakbond Sitek, gisteravond aan na afloop van de algemene ledenvergadering in Landhuis Hel in Saliña.

feffik
Plantijn riep alle leden van Sitek op deze ochtend naar Feffik in Brievengat te gaan om steun te betuigen aan de leerlingen en leerkrachten van het opleidingsinstituut dat op last van de overheid moet sluiten. Volgens Plantijn zullen zowel docenten als ander onderwijspersoneel gehoor geven aan de oproep. ,,Een uitnodiging is ook gegaan naar alle vakbonden die zijn aangesloten bij de vakbondscentrales CGTC en SSK.”
De Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK) en de Central General di Trahadornan di Corsou (CGTC) voeren deze ochtend overleg om een officieel standpunt te bepalen. De Abvo (Algemene Bond van Overheidspersoneel), die ten minste acht personeelsleden van Feffik vertegenwoordigt, vergadert vanmiddag om 14.00 uur. Sitek-voorzitter Plantijn: ,,Nadat alle vakbondsbesturen met hun achterban hebben gesproken zullen wij gezamenlijk gaan bepalen welke acties er zullen volgen.” Voor vandaag gaat Plantijn ervanuit dat de scholen dicht zijn. ,,Behalve het volwassenenonderwijs”, zegt de Sitek-voorzitter.
Leerlingen van Feffik maakten gisteravond bekend dat zij behalve steunbetuigingen op Curaçao ook hulp aangeboden hebben gekregen uit Nederland, waar een fundraisingevent zal worden georganiseerd om de 1,2 miljoen gulden in te zamelen die nodig is om Feffik nog een jaar open te houden. De studenten hopen dat de overheid daarna het stokje overneemt door extra in het beroepsonderwijs te investeren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.