Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Manuel Quevedo, minister van Energie en tevens directeur van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA, heeft de levering van ruwe olie aan Curaçao via Petrocaribe gegarandeerd.

pdvsaDe garantie staat in een tweet van Quevedo naar aanleiding van het bezoek van de Islabonden Apri en Pwfc en vakbond SGTK aan de minister. De tweets zijn op de site van PdSVA geplaatst en worden voorafgegaan door een korte tekst.

De tekst vermeldt dat Quevedo op instructie van president Maduro, de vertegenwoordigers van de vakbonden van werknemers bij de Isla-raffinaderij heeft ontvangen om de broederbanden aan te halen. Tijdens de ontmoeting heeft Quevedo de solidariteit van Venezuela met Curaçao uitgesproken en de energetische veiligheid gegarandeerd met behulp van Petrocaribe. ,,De minister verwoordde de solidariteit met de volkeren die als broeders worden beschouwd. Wij heten de vakbonden, de broeders en werknemers bij de Isla-raffinaderij, welkom. Wij hebben een historische band die wij zullen blijven onderhouden.”

In een van de teksten wordt vakbondsman Errol Cova genoemd als vertegenwoordiger van SGTK. ,,Errol Cova, vertegenwoordiger van de vakbond SGTK van de werknemers bij de Isla-raffinaderij, sprak namens zijn kameraden zijn dank uit voor het onderhoud die zij met de minister hebben gehad.” De verklaring van Cova wordt ook geciteerd: ,,De solidariteit is nu meer dan ooit belangrijk. De olie is heel belangrijk voor ons en wij zijn ons bewust van de historische band tussen Venezuela en Curaçao, in slechte en goede tijden hebben wij als broeders samengewerkt.”

In de tekst is ook een boodschap aan het personeel van de Isla opgenomen. ,,Aan de werknemers van Isla: Niets of niemand kan ons scheiden, noch ons vervreemden van een gemeenschappelijk doel. Het Caribisch gebied kan rekenen op de steun van Venezuela om haar energetische veiligheid te garanderen, voor de ontwikkeling van de volkeren.”

De tekst vermeldt verder dat Errol Cova van SGTK, Angelo Meyer van Pwfc, Gherrel Remilia en Ingemar Pontelira van de Apri bij het overleg met minister Quevedo aanwezig waren om te praten over de broederbanden tussen beide landen. Premier Rhuggenaath verklaarde desgevraagd op de hoogte te zijn van het bezoek van de bonden en ook met hen in contact te staan. De premier ontkende dat de bonden in Venezuela zijn om een ontmoeting tussen hem en president Maduro voor te bereiden. De bonden zijn op bezoek bij hun werkgever, aldus Rhuggenaath.

De ABC-eilanden hebben tot nu toe nooit te maken gehad met Petrocaribe. Petrocaribe bestaat echter al heel lang. Petrocaribe heeft ervoor gezorgd dat veel eilanden grote schulden hebben aan Venezuela.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).