Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reginald Huggins is niet langer woordvoerder van de politie, zo heeft korpschef Mauricio Sambo tegenover deze krant verklaard.

HugginsSambo benadrukte dat zowel Huggins als de korpsleiding van mening zijn dat hij niet langer als woordvoerder kan aanblijven, naar aanleiding van een incident enige tijd terug.

Huggins raakte in opspraak nadat hij een tijd geleden in gezelschap van een vrouw werd aangetroffen in een dienstauto en zich daarbij onzedelijk gedroeg. Hij is toen tijdelijk op non-actief gezet lopende het onderzoek. Sambo verklaarde dat de korpsleiding het besluit om Huggins niet langer als woordvoerder aan te houden, aan Justitieminister Quicy Girigorie (PAR) heeft meegedeeld. De leiding is nu bezig om op grond van deze situatie maatregelen te treffen voor de woordvoering.

Het feit dat Huggins niet langer woordvoerder is, staat los van de zogeheten disciplianire maatregel die tegen hem genomen zal worden, aldus de korpschef. Uit het onderzoek naar het incident is gebleken dat Huggins inderdaad tegen de regels van de politie handelde. De korpschef wilde hierover niet in details treden. De korpsleiding heeft het voorstel voor een disciplinaire straf aan minister Girigorie voorgelegd. Girigorie heeft de eindbeslissing in deze. Voorlopig is Richinel Zimmerman als vervangend woordvoerder aangesteld.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.