De eenheid van het Object Grondverdediging (OGRV), een bewakingseenheid die speciaal wordt ingezet ten behoeve van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht, heeft gisteren een eindoefening gehad op Fuikbaai.

ogrvDe OGRV-eenheid bestond uit twee teams van 23 militairen en een kleiner team voorzien van hondengeleiders. Zes honden en hun geleiders zijn ingezet voor bewaking en beveiliging en vier speurhonden en hun geleiders om explosieven op te sporen. OGRV-eenheden zijn onder meer ingezet bij Luchtmachtoperaties in Mali, Jordanië en Afghanistan. ,,Curaçao biedt deze eenheid van Defensie een uitstekende gelegenheid om te trainen onder warme en droge omstandigheden. Ook wordt een verplaatsing naar een uitzendgebied geoefend en alle logistiek die daarbij komt kijken”, aldus Defensie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).