Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In de eerste vier maanden van dit jaar hebben 142.733 verblijfstoeristen Curaçao bezocht; een lichte daling van 1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

ToerismeDit bezoek heeft 389 miljoen gulden gegenereerd voor de lokale economie, zo laat de Curaçao Tourist Board (CTB) in een laatste update weten.

Van het totaalaantal verblijfstoeristen kwamen 60.525 uit Nederland, 23.326 uit de Verenigde Staten en 11.748 uit Canada. Toeristen afkomstig uit Europa hebben tijdens hun bezoek aan Curaçao 183 miljoen gulden uitgegeven; toeristen uit Noord-Amerika 107 miljoen gulden en bezoekers uit Zuid-Amerika en andere regio’s 43 miljoen gulden.

Als alleen naar de maand april gekeken wordt, is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder een groei van 11 procent te registeren van het aantal toeristen afkomstig uit Nederland, zo stelt de CTB. Nederland geldt nog steeds als de grootste markt voor Curaçao; 47 procent van het totaalaantal bezoekers is hiervan afkomstig. Vanuit Duitsland is een daling van wel 59 procent geregistreerd. De forse daling is te wijten aan het wegvallen van een directe luchtverbinding tussen Duitsland en Curaçao, aldus CTB.

In april zijn 7.080 verblijfstoeristen uit Noord-Amerika op Curaçao verwelkomd; vanuit Canada waren dit 2.077 en vanuit de Verenigde Staten 5.003. Voor deze markten geldt ten opzichte van april 2017 een groei van respectievelijk 15 en 9 procent.

De Zuid-Amerikaanse markt kende in de eerste vier maanden van 2018 een flinke krimp (-43 procent) ten opzichte van dezelfde periode in 2017. In genoemde periode hebben 3.632 Zuid-Amerikaanse toeristen Curaçao bezocht. Deze daling heeft nog altijd te maken met de situatie in Venezuela; uit het buurland zijn in de eerste vier maanden van 2018 80 procent minder bezoekers geregistreerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).