Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nu Refineria Isla de levering van producten weer aan overheids-nv Curoil heeft hervat, is het noodplan dat in het weekeinde van 13 mei is geactiveerd tijdelijk opgeschort en heeft de overheids-nv afgezien van een tweede kort geding.

curoilDat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) in antwoord op vragen van deze krant verklaard. ,,Het noodplan is nodig wanneer Isla geen producten kan leveren; op het moment dat de raffinaderij conform de geldende afspraken weer levert, is het niet nodig dat het plan nog wordt uitgevoerd. Het is wel zo dat op grond van instructies van de regering, Curoil een bepaalde reserve/noodvoorraad moet hebben, dat moet in orde zijn”, aldus de minister-president. De regering houdt ondertussen wel de levering en de lokale voorraden goed in de gaten en treft indien nodig maatregelen om de levering van producten aan de samenleving te garanderen. ,,De regering is in afwachting om te kunnen bevestigen dat PdVSA doorgaat met de levering van ruwe olie voor de productie van brandstof en utiliteiten voor de lokale markt.” Rhuggenaath verklaarde blij te zijn dat de Isla en Curoil een oplossing hebben gevonden om de levering van producten weer op gang te krijgen.
Curoil laat in een persverklaring weten dat de nv de ontwikkelingen bij de raffinaderij nauwgezet blijft volgen om de levering van petroleumproducten aan de markt op Aruba en Curaçao te garanderen. Woordvoerder Sabine Curiel verklaart dat Curoil sinds het vonnis van vorige week contact heeft gehad met de Isla over de levering. ,,Toen wij afgelopen maandag constateerden dat de levering ondanks de eerdere toezeggingen niet op gang was gekomen, is het besluit genomen om een tweede kort geding aan te spannen.” De rechter oordeelde vorige week vrijdag in het kort geding dat onder andere Curoil tegen Isla aanspande, dat de raffinaderij per direct de levering moest hervatten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).