Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De ‘Consejo Nacional Electoral de Venezuela’ (Nationale Kiesraad) heeft gisteravond de overwinning aan Nicolás Maduro bij de presidentsverkiezingen toegekend.

venmaduro

Nog voor die officiële bekendmaking riep de oppositie op tot het uitschrijven van nieuwe transparante verkiezingen. De oppositie beticht de president van fraude. ,,Dit verkiezingsproces was niet echt, daarom erkennen we het niet”, twitterde Henri Falcón, die gisteren een gooi naar het presidentschap deed. Voor Falcón, de pastoor Javier Bertucci en de afvallige socialist Reinaldo Quijada, en een coalitie van oppositiepartijen, staat het vast dat de verkiezingsuitslag de toets der kritiek niet kan doorstaan.

Om 18.00 uur gisteravond, het tijdstip waarop de stembussen in Venezuela hadden moeten sluiten, had 32,3 procent van de 20,5 miljoen kiesgerechtigde Venezolanen een stem uitgebracht. De opkomst is nog nooit zo laag geweest. Vele van de stembussen bleven echter open, anderhalf tot twee uur langer dan was toegestaan. Intussen regende het klachten over fraude.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).