Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens nog onbevestigde maar hardnekkige berichten zouden er grote veranderingen zijn in de top van verzekeringsmaatschappij Ennia, doorgevoerd door de Amerikaanse eigenaar Hushang Ansary van Ennia en van Banco di Caribe.

enniaAnsary, die momenteel op Curaçao is, zou het voornemen hebben om de huidige directie te vervangen door Richard Gibson als president en Percival Virginia, thans nog directielid van Banco di Caribe, als directeur. Gibson moet dan nog wel goedkeuring krijgen van toezichthouder de Centrale Bank CBCS.
Ralph Palm, de huidige president en ceo, die zijn functie ter beschikking zou hebben gesteld, wordt commissaris en adviseur en ook directeur Andraous Abdallah doet een stapje terug.
Het gonsde gisteravond van de geruchten over ontslagen in de top van Ennia. Dit veroorzaakte een schok in de financiële sector van Curaçao en op de overige eilanden. Ennia behoort tot de grootste verzekeringsbedrijven van de Dutch Caribbean. Het rommelt al tijden bij Ennia, waar de Centrale Bank optreedt als stille curator.
Het was gisteravond niet mogelijk om betrokkenen te spreken. Maar alle berichten en geruchten gingen op dat moment in dezelfde richting. Palm verklaarde rond 22.00 uur gisteravond nog in ‘een urgente vergadering’ te zitten. De CBCS was niet bereikbaar voor een toelichting. Vanochtend vindt hierover een urgente bijeenkomst plaats bij de Centrale Bank.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.