Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens nog onbevestigde maar hardnekkige berichten zouden er grote veranderingen zijn in de top van verzekeringsmaatschappij Ennia, doorgevoerd door de Amerikaanse eigenaar Hushang Ansary van Ennia en van Banco di Caribe.

enniaAnsary, die momenteel op Curaçao is, zou het voornemen hebben om de huidige directie te vervangen door Richard Gibson als president en Percival Virginia, thans nog directielid van Banco di Caribe, als directeur. Gibson moet dan nog wel goedkeuring krijgen van toezichthouder de Centrale Bank CBCS.
Ralph Palm, de huidige president en ceo, die zijn functie ter beschikking zou hebben gesteld, wordt commissaris en adviseur en ook directeur Andraous Abdallah doet een stapje terug.
Het gonsde gisteravond van de geruchten over ontslagen in de top van Ennia. Dit veroorzaakte een schok in de financiële sector van Curaçao en op de overige eilanden. Ennia behoort tot de grootste verzekeringsbedrijven van de Dutch Caribbean. Het rommelt al tijden bij Ennia, waar de Centrale Bank optreedt als stille curator.
Het was gisteravond niet mogelijk om betrokkenen te spreken. Maar alle berichten en geruchten gingen op dat moment in dezelfde richting. Palm verklaarde rond 22.00 uur gisteravond nog in ‘een urgente vergadering’ te zitten. De CBCS was niet bereikbaar voor een toelichting. Vanochtend vindt hierover een urgente bijeenkomst plaats bij de Centrale Bank.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).