‘Wanneer krijg ik de jaarrekeningen?’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ze laat zich niet afleiden. Ze beschuldigt niemand. Ze valt niemand aan. ,,Ik eis alleen de geauditeerde jaarrekeningen”, zegt minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) onverstoord in reactie op de twee pagina’s grote advertentie van Sona vandaag in het Antilliaans Dagblad.

hnoCamelia-Römer vindt de timing van de advertentie op zijn minst opmerkelijk; vandaag wordt zij opnieuw aan de tand gevoeld over Hospital Nobo Otrobanda (HNO) tijdens een openbare vergadering van de Staten. ,,Iedere keer is er weer iets. De vorige keer was het een brief, nu een advertentie. Zelfs de Statenleden hebben het in de gaten en doen er lacherig over.” Ze noemt de inhoud van de advertentie ‘slap’, ‘een flutverhaal’. Het gaat terug tot het begin van de bouw, ver voor haar tijd als minister, over te hoog gefactureerde kosten en declaraties die niet kunnen worden verantwoord. Reginaldo Doran, bestuurder van Sona, heeft destijds als directeur van Usona/Berenschot, zelf zijn handtekening gezet onder die declaraties, aldus Camelia-Römer. ,,Dat heeft Berenschot eerder in de Staten verklaard.” Wanneer krijgt ze de jaarrekeningen? Daar gaat het om. De GMN-minister hoopt de Staten uiteindelijk toch ‘zo volledig mogelijk’ te kunnen informeren op basis van onder andere een onderzoek van de Algemene Rekenkamer en een nulmeting.


Voor meer over dit onderwerp, zie: http://antilliaansdagblad.com/abonnees/abonneren-op-ad-online

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.