De nieuwe drijvende dokken liggen aangemeerd aan de kade bij de scheepswerf, in afwachting van het moment dat de plek waar de dokken komen te liggen, is uitgebaggerd.

Nieuwe dokkenAnders dan een gegraven droogdok bestaat een drijvend dok uit een drijvend platform, dat door middel van ballasten onder water gebracht kan worden.

Het stalen platform heeft aan beide zijden opstaande stalen wanden, zijkasten genoemd, die dienen voor het stabiliseren van het ondergedompelde platform. Momenteel is het water bij de definitieve ligplaats voor de drijvende dokken nog onvoldoende diep om deze naar wens te kunnen onderdompelen.
Er is nog minimaal een maand nodig om de ligplaatsen gebruiksklaar te maken. 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.