De nieuwe drijvende dokken liggen aangemeerd aan de kade bij de scheepswerf, in afwachting van het moment dat de plek waar de dokken komen te liggen, is uitgebaggerd.

Nieuwe dokkenAnders dan een gegraven droogdok bestaat een drijvend dok uit een drijvend platform, dat door middel van ballasten onder water gebracht kan worden.

Het stalen platform heeft aan beide zijden opstaande stalen wanden, zijkasten genoemd, die dienen voor het stabiliseren van het ondergedompelde platform. Momenteel is het water bij de definitieve ligplaats voor de drijvende dokken nog onvoldoende diep om deze naar wens te kunnen onderdompelen.
Er is nog minimaal een maand nodig om de ligplaatsen gebruiksklaar te maken. 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).