Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De op Curaçao geboren voetballer Tahith Chong is door Manchester United uitgeroepen tot jeugdspeler van het jaar. De achttienjarige aanvaller maakte het afgelopen seizoen grote indruk bij de Engelse topclub en werd daarvoor beloond met de Jimmy Murphy Award.


chongNadat de Curaçaose vleugelspeler was hersteld van een knieoperatie liet hij vanaf het eerste moment op alle jeugdniveaus zien hoe talentvol hij is, blijkt uit een bericht op de website van de club. Chong begint zijn comeback in november met een doelpunt in de competitie U-18. Daarna volgen ‘enkele schitterende’ hoogstandjes in de Uefa Youth League en voelt hij zich ‘direct als een vis in het water’ in de U-23. Vervolgens weet hij het net te vinden in alle vier de wedstrijden waarin hij wordt opgesteld. 
De overstap naar het hoogste niveau bij Manchester lijkt dan ook niet lang op zich te laten wachten. ,,Dat is de droom”, zegt Chong zelf als hij zijn prijs in ontvangst neemt. ,,Ik denk dat het de droom van iedereen in deze ruimte is om in het eerste team te spelen. Natuurlijk richten we ons daarop. We werken nog altijd hard om dat te bereiken.”
Volgens Voetbal International wordt Chong in de Engelse media regelmatig vergeleken met de Nederlandse international Arjen Robben. ,,De verwachtingen bij Manchester United zijn dan ook hoog, al zal door de enorme concurrentie het nog een forse opgave worden om ook daadwerkelijk speelminuten af te dwingen bij de ploeg van manager José Mourinho.”
De website www.neveroffside.nl heeft alle hoop gericht op de Nederlandse jeugdinternational die behalve bij de jeugdteams ook bij de reserves van Manchester United als linksbenige rechtsbuiten ‘over het hele veld actief was’ en ‘zijn skills liet zien’.  
Tahith Chong is een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord als hij op 16-jarige leeftijd door Manchester United wordt weggehaald bij de Rotterdamse club. In Engeland maakt hij volgens Voetbal International een stromachtige ontwikkeling door en ‘inmiddels traint hij regelmatig met de grote sterren van het eerste mee’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).