Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Excel Arts Academy is een van de winnaars van de Appeltjes van Oranje. Oprichter Shelomi Doran-Bakhuis (31) werd gisteren met dit goede nieuws verrast en krijgt haar prijs op 6 juni overhandigd door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. 


Excel ArtsHet Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje elk jaar uit aan organisaties die een groot verschil maken voor de samenleving. Dit jaar werd binnen het thema ‘Jong en sociaal ondernemend’ gezocht naar jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving. Na verschillende selectierondes bleven er twaalf genomineerden over, waaruit een prijzencommissie van het Oranje Fonds de drie winnaars heeft gekozen.
Naast Excel Arts Academy waren dat Yets Foundation uit Vlaardingen en Buddy to Buddy uit Zutphen. Dat zij de Appeltjes van Oranje hadden gewonnen, werd gisteren bekendgemaakt in de uitzending van het SBS6-programma Hart van Nederland. De Nederlandse winnaars kregen bezoek van de directeur van het Oranje Fonds, Peter Douwes, en Excel Arts Academy werd via Skype op de hoogte gebracht van de winst. De prijs die deze initiatieven hebben gewonnen is een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een bedrag van 15.000 euro (zo’n 30.000 gulden).
Met Excel Arts Academy biedt Doran-Bakhuis kinderen en jongeren de kans zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. De aanleiding voor de oprichting van de stichting ligt dichtbij haarzelf. ,,Als onzeker jong meisje vond ze haar plek niet in een samenleving en schoolsysteem waar cognitieve manieren van leren en presteren leidend zijn. Wel was ze creatief. Door te dansen kon zij haar emoties kwijt en groeide ze als persoon. Op haar twaalfde wilde ze dat graag met anderen delen en begon ze met danslessen voor 25 kinderen. Op haar vijftiende kwamen daar andere lessen bij en groeide het aantal naar 50 kinderen. Uiteindelijk richtte ze op haar achttiende Stichting Excel Arts Academy op”, zo wordt beschreven in het persbericht van het Oranje Fonds.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).