Rhuggenaath: Katalysator voor logistieke sector

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Een enorme katalysator voor onze logistieke sector, voor de Curaçaose economie en onze concurrentiepositie in de regio.

dokluchtdamen

 Zo reageerde premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren enthousiast op de komst van de twee nieuwe drijvende dokken. ,,Curaçao is nu de vijfde ter wereld met droogdokcapaciteit en de eerste in de regio.” Het op een na grootste transportschip ter wereld Xin Guang Hua met aan boord twee nieuwe drijvende dokken voor Curaçao maakte gisterochtend - na een reis van 5.000 mijlen vanuit de haven van Rotterdam - rond 6.00 uur een veilige doorvaart door de Sint Annabaai. Wanneer de dokken - een van 230 meter lang en een van 120 meter - gelost zijn, zullen ze naar de eindbestemming worden gebracht: Damen Shiprepair Curaçao. Naar verwachting gebeurt dat vanochtend. ,,Dit is een toegevoegde waarde voor onze haven. Met de additionele capaciteit zal Damen meer scheepvaartverkeer en meer economische activiteiten in onze haven genereren”, aldus minister Steven Martina (MAN) van dokbeaEconomische Ontwikkeling. De passage en doorvaart van het transportschip onder de Koningin Julianabrug richting het Schottegat was eerst gepland voor zaterdag. Een groot publiek verzamelde zich toen in de stad om de komst van de nieuwe drijvende dokken te aanschouwen. Door te veel wind moest de doorvaart echter worden uitgesteld. De sterke wind vormde een te groot risico, zo laat Damen in een schriftelijke verklaring weten. ,,In dezen is gekozen voor veiligheid boven alles.” Damen Shiprepair Curaçao stelt ‘enorm trots te zijn op de professionaliteit en het precisiewerk van Curaçao Ports Authority (CPA) en Kompania di Tou Kòrsou (KTK). ,,Zij hebben in goede samenwerking het schip veilig aan de kades van de Isla afgemeerd.” Ook de minister-president is vol lof over alle betrokken partijen. ,,Een geweldige klus waarbij Curaçao opnieuw laat zien hoe een klein eiland groot kan zijn als we samenwerken. #Huntu.”

Foto boven Damen, foto onder Bea Moedt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).