Van een onzer verslaggever

Willemstad - Een Curaçaose vissersboot is vrijdag op de rotsen bij Oostpunt gelopen. De Kustwacht Caribisch gebied heeft de negen opvarenden geholpen om weer veilig aan land te komen.

vissersboot

Het groepje Curaçaose inwoners, onder wie een aantal kinderen, was op weg van Curaçao naar Bonaire. Maar een navigatiefout maakte al snel een einde aan de zeereis. De Iris raakte in problemen en liep vast op de rotsen. Een SuperRhib van de kustwacht rukte uit, maar kon niet dicht genoeg bij de boot komen. Een patrouille is over land naar Oostpunt gestuurd en heeft de opvarenden op de wal geholpen en hun persoonlijke bezittingen van boord gehaald. Enkele mensen liepen lichte verwondingen op en konden ter plaatse door het kustwachtpersoneel worden behandeld. De groep is eerst naar de marinebasis te Parera gebracht en vandaaruit naar huis teruggegaan. Het bootje maakte water en was dusdanig beschadigd dat het niet meer gesleept kon worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).