Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Honkballer Didi Gregorius heeft zaterdag met zijn tiende homerun van het seizoen de overwinning binnengehaald voor de New York Yankees.

didigregorius

De korte stop die op Curaçao opgroeide, gaat met het hoogste slaggemiddelde (.368) en met dertig binnengeslagen punten op kop in twee ranglijsten van de Major League Baseball (MLB).Dat bericht persbureau ANP. De Yankees wonnen de uitwedstrijd tegen Los Angeles Angels door het punt van de 28-jarige Gregorius met 4-3. Eerder in de wedstrijd had Didi zijn team al aan een voorsprong van 2-1 geholpen. Los Angeles nam in de zeven inning de leiding over met 3-2, maar in de negende inning maakten de Yankees gelijk. Gregorius die ook voor het Nederlandse Team Kingdom uitkomt, sloeg de bal over het hek en besliste daarmee de wedstrijd.Didi Gregorius werd in Amsterdam geboren, maar verhuisde op zijn vijfde naar Curaçao waar hij opgroeide. In 2015 tekende hij een contract met de New York Yankees. Sinds het begin van het nieuwe seizoen op 29 maart is hij een bepalende factor voor zijn team. Niet alleen door de vele homeruns, maar ook omdat hij met zijn honkslagen steeds weer punten binnenhaalt voor de Yankees. In vijf van de afgelopen zes wedstrijden sloeg Didi de bal over de hekken. Volgens zijn coach Aaron Boone is het alsof hij ‘iets magisch over zich heen heeft’. Eerder deze maand had Gregorius ook al een belangrijk aandeel in de overwinningen van de Yankees op de Minnesota Twins (8-3) en de Miami Marlins (12-1). In de wedstrijd tegen de Twins sloeg hij zijn achtste homerun en bracht drie teamgenoten binnen. Tegen de Marlins sloeg Didi twee homeruns en haalde ook drie punten binnen met honkslagen.Het MLB-seizoen eindigt op 30 september. Van 23 tot en met 30 oktober spelen de twee beste teams de finales tijdens de World Series.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.