Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Het wordt nu tijd dat acties in gang worden gezet om het dierenleed op Curaçao een halt toe te roepen.

platformDat stelt Platform Dierenwelzijn Curaçao in een brief aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR). Indien dit niet gebeurt, worden door het platform vervolgstappen ondernomen. Genoemd wordt hierbij een gang naar de rechter, het inschakelen van de ombudsman en het organiseren van acties en demonstraties.In de brief aan Rhuggenaath van afgelopen maandag stellen de stichtingen en individuen die in het platform samenwerken, dat verwaarlozing en mishandeling van dieren geen incidenten zijn op Curaçao, ‘maar in groten getale aan de orde van de dag’. ,,Een geciviliseerd land onwaardig”, stelt het platform, die zich afvraagt waarom ‘de overheid weinig of niets doet om het dierenleed een halt toe te roepen’ terwijl dierenwelzijn in het regeerakkoord is opgenomen en er wetten zijn die verwaarlozing en mishandeling van dieren verbieden. ,,Het platform heeft de afgelopen drie jaar gepoogd het probleem onder de aandacht te brengen bij diverse overheidsinstanties. Zo zijn er gesprekken gevoerd met de politie, het Openbaar Ministerie, de Veterinaire Dienst en een aantal ministers en heeft een petitie van het platform ruim 11.000 handtekeningen opgeleverd. Helaas kregen we doorgaans te horen dat dierenleed geen prioriteit had en dat er geen capaciteit was om ermee aan de slag te gaan.” Ondertussen groeit het probleem, aldus het platform.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.