Na de regenbuien van afgelopen week is het zover, de kibrahacha-bomen op voornamelijk Bándariba staan uitgebreid in bloei.

kibrahachaEen gele extravagantie van bloemen, een oase in de droge en grijze mondi, met een veelvoud aan nectar voor kolibries, suikerdiefjes, troepialen, bijen, wespen en andere dieren. De bloeiperiode van deze bijzondere lokale boom duurt slechts enkele dagen. De lokale bomen zijn te herkennen aan de gele bloemenzee zonder blaadjes aan de boom. Dit in tegenstelling tot de niet-inheemse variant die voor langere tijd bloeit en ook groene bladeren heeft. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.