Van onze redactie

Willemstad - De afdeling Toerisme van Maris Stella SBO organiseert dit jaar voor de vijftiende keer een studiereis naar het buitenland.

Doelstelling is onder andere om de studenten meer inzicht te bieden in de ontwikkeling van het toerisme in de regio en vooral ook kennis te laten maken met het fenomeen ‘duurzaam toerisme’.marisstellaDe afgelopen jaren hebben studenten diverse bestemmingen bezocht zoals Suriname, Puerto Rico, Barbados, Cuba, Cartagena, Miami en de Dominicaanse Republiek. Deze week brengen 28 studenten van niveau 3 en 4 een bezoek aan het Midden-Amerikaanse Panama.Zij zullen naast het bezoeken van de bekende toeristische attracties zoals het Panamakanaal, Emberra, Vale de Anton en La Granja, diverse lezingen bijwonen bij de IPA-universiteit. De studenten krijgen ook een blik achter de schermen bij hun accommodatie. De nadruk ligt op het belang van de duurzaamheid van toerisme. Met de opgedane kennis kunnen de studenten hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toerisme op Curaçao.Naast het toeristisch-recreatieve aspect zullen studenten ook een steentje bijdragen op sociaal vlak. Zo zullen ze een hele dag vrijwilligerswerk doen bij het kindertehuis Nutre Hogar. Voorafgaand aan de studiereis hebben de studenten diverse fundraisingactiviteiten georganiseerd. Ook het bedrijfsleven heeft bijgedragen aan het realiseren van de studiereis.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.