Agent verwacht zeven boten

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Begin komende week zullen vijf Venezolaanse barkjes zonder producten aan boord de Annabaai binnenvaren.

 

barkje

Daarna volgen nog twee grotere boten met een lading fruit en groente. Dat verwacht Bethencourt Agencies.Voor de kleine bootjes is geen plaats meer op hun oude stek in Punda dat bekendstond als de ‘drijvende markt’. Zij moeten aan de overkant aanmeren aan de kade van de Kleine Werf, bij de ingang van het Waaigat. De grotere vrachtschepen mogen laden en lossen aan de Grote Werf. Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling (MEO) liet eind vorige week weten dat de standplaatsen aan de Sha Caprileskade voorlopig alleen beschikbaar zijn voor lokale groente- en fruitverkopers. De regering neemt pas een beslissing over een structurele oplossing voor de langere termijn als de relatie met Venezuela wat minder grillig is. De kade wordt op dit moment gerenoveerd.Zaterdag 7 april tekende de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in Caracas een akkoord waarmee onder andere een einde kwam aan de grensblokkade die Venezuela op 5 januari afkondigde voor Curaçao en Aruba. De sluiting van de grenzen luidde het einde in van de drijvende markt op Curaçao, omdat de Venezolaanse groente- en fruitverkopers geen producten meer naar het eiland konden halen.Begin deze week kondigde (MEO) al aan dat er, na het opengaan van de grenzen, acht barkjes onderweg zouden zijn vanuit de havenstad La Vela de Cora. Maar dat bleek er uiteindelijk maar één. Een medewerkster van MEO laat desgevraagd weten dat het ministerie die informatie had gekregen van de twee bedrijven die als agent optreden voor de barkjes uit Venezuela: Marivo en Bethencourt. Volgens Bethencourt Agencies heeft de vertraging te maken met ‘papierwerk’. Maar nu komen er dan toch echt twee grote schepen met groente en fruit en vijf kleine barkjes naar Curaçao. ,,Maandag of dinsdag”, zegt de medewerker van de agent.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).