Agent verwacht zeven boten

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Begin komende week zullen vijf Venezolaanse barkjes zonder producten aan boord de Annabaai binnenvaren.

 

barkje

Daarna volgen nog twee grotere boten met een lading fruit en groente. Dat verwacht Bethencourt Agencies.Voor de kleine bootjes is geen plaats meer op hun oude stek in Punda dat bekendstond als de ‘drijvende markt’. Zij moeten aan de overkant aanmeren aan de kade van de Kleine Werf, bij de ingang van het Waaigat. De grotere vrachtschepen mogen laden en lossen aan de Grote Werf. Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling (MEO) liet eind vorige week weten dat de standplaatsen aan de Sha Caprileskade voorlopig alleen beschikbaar zijn voor lokale groente- en fruitverkopers. De regering neemt pas een beslissing over een structurele oplossing voor de langere termijn als de relatie met Venezuela wat minder grillig is. De kade wordt op dit moment gerenoveerd.Zaterdag 7 april tekende de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in Caracas een akkoord waarmee onder andere een einde kwam aan de grensblokkade die Venezuela op 5 januari afkondigde voor Curaçao en Aruba. De sluiting van de grenzen luidde het einde in van de drijvende markt op Curaçao, omdat de Venezolaanse groente- en fruitverkopers geen producten meer naar het eiland konden halen.Begin deze week kondigde (MEO) al aan dat er, na het opengaan van de grenzen, acht barkjes onderweg zouden zijn vanuit de havenstad La Vela de Cora. Maar dat bleek er uiteindelijk maar één. Een medewerkster van MEO laat desgevraagd weten dat het ministerie die informatie had gekregen van de twee bedrijven die als agent optreden voor de barkjes uit Venezuela: Marivo en Bethencourt. Volgens Bethencourt Agencies heeft de vertraging te maken met ‘papierwerk’. Maar nu komen er dan toch echt twee grote schepen met groente en fruit en vijf kleine barkjes naar Curaçao. ,,Maandag of dinsdag”, zegt de medewerker van de agent.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.