Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Met de inzet van innovatieve technieken en vooral door een goede samenwerking van publieke en private partijen, kan de veiligheid in de samenleving enorm verbeteren.

oppakken Want dan wordt bijvoorbeeld een overvaller sneller opgepakt en een verkeersovertreding vaker beboet.Dat was in grote lijnen de boodschap die procureur-generaal Roger Bos zijn gehoor gisteren meegaf tijdens de Curaçao Safety and Security Conference. Bos noemde als voorbeeld de overval op de kassa van de Ride for the Roses. ,,Alhoewel het gebeurde breed gedeeld werd via de sociale media, waren we door allerlei omstandigheden niet in staat om deze persoon snel in de kraag te vatten.” De PG schetst een beeld van hoe het ook had kunnen gaan: camera’s rond de ring registreren de overval, de politie ziet berichten op sociale media en wordt gebeld, de cameraobservator achter de monitor op Rio Canario voert het kenteken van de auto in de database en via systemen met Automatic Number Plate Recognition wordt het voertuig opgespoord. Bos: ,,Niet alleen de politie, maar ook alle beveiligingsdiensten op Curaçao ontvangen de informatie en de locatie op hun telefoon. Daarmee vergroten we de heterdaadkracht enorm. Met 500, 600, 700 man?” ,,Als je de heterdaadinzet van de politie combineert met de overal aanwezige bewakingsdiensten, vergroot je de slagkracht enorm”, heeft Bos als oplossing voor het capaciteitstekort van het politiekorps. Dan zullen burgers een volgende keer zeker weer meehelpen, voorspelt de PG. ,,Ze zien dat er iets gebeurt en dat hun inbreng van belang is. Ze ervaren gerechtigheid. De verdachte ervaart dat het zinloos is en zal de volgende keer hopelijk een andere afweging maken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).