Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De kustwacht heeft gisterochtend in een gezamenlijke actie met de Unit Speciale Taken van het Korps Politie Curaçao en de Koninklijke Marine een vaartuig met aan boord twintig ongedocumenteerden uit Venezuela aangehouden.

illegalen Dit gebeurde aan de zuidkust, in de omgeving van Fuikbaai.In de vroege ochtend detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuiden van Fuikbaai. De Dash-8 - het patrouillevliegtuig van de kustwacht - werd naar de aangegeven locatie gedirigeerd om het vaartuig te onderzoeken. Ook de helikopter werd hiervoor ingezet. Op ongeveer twee mijl uit de kust van Fuikbaai werd door de Dash 8 een onverlicht vaartuig van het type Yola met veel opvarenden gedetecteerd. Vanuit het steunpunt Curaçao rukte een landpatrouille van de kustwacht samen met leden van de Unit Speciale Taken (UST) richting Fuik. Twee Frisc-interceptors van de Koninklijke Marine werden ook naar Fuikbaai gedirigeerd, waar ze het gestrande vaartuig aantroffen. De opvarenden waren toen al aan land gekomen. In de zoektocht die daarop volgde, zijn twintig personen gevonden. Zij hebben nog geprobeerd te vluchten, maar zijn hier niet in geslaagd, aldus de kustwacht. Het gaat om vijftien mannen en vijf vrouwen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de politie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).