Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Campo Alegre verwacht nog deze maand 70 nieuwe prostituees uit de Dominicaanse Republiek en Colombia. Daarmee neemt het aantal sekswerkers in het bordeel toe van 65 naar 135.


campoDat bevestigt Marlon Regales, woordvoerder van Campo Alegre. Regales gaf vorige week nog aan dat, juist in een tijd dat meer mannen een bezoek brengen aan het bordeel, Campo Alegre kampt met een tekort aan sekswerkers. Dat heeft te maken met de stijging van de prijs van de tickets vanuit de Dominicaanse Republiek en Colombia naar Curaçao door het wegvallen van vluchten van Insel Air en Pawa. ,,De vliegtickets zijn bijna twee keer zo duur”, zegt Regales. De buitenlandse sekswerkers betalen hun eigen ticket en daarnaast ongeveer 100 gulden per dag voor een kamer in het bordeel. Campo regelt de verblijfs- en werkvergunning en zorgt voor medische en sociale begeleiding van de dames. 
Dat er nu toch zoveel nieuwe sekswerkers kunnen worden aangetrokken, heeft te maken met een regeling die het bordeel heeft getroffen met de vrouwen. Regales: ,,We spreken nu af dat zij de borg van 300 dollar niet direct bij aankomst hoeven af te dragen, maar pas twee of drie weken later.” De prostituees krijgen in principe toestemming om drie maanden op Curaçao te blijven. Campo houdt de borg als blijkt dat een vrouw niet gewerkt heeft in het bordeel. ,,Tenzij daar een goede reden voor is, zoals ziekte”, zegt Regales. ,,Dan geven we de 300 dollar natuurlijk terug.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).