Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Gedupeerden van het Curaçao Ponton Festival hebben gistermiddag aangifte gedaan tegen Sumusica Curaçao bv en directeur Gìsgard Felida. Volgens verschillende bronnen is Felida naar Nederland vertrokken.


Ponton Festival aangifteDe aangifte bij het politiebureau Rio Canario gebeurde op initiatief van Dianne Schenk en enkele vrienden. Zij deed een oproep op Facebook aan alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor het Ponton Festival en hun geld niet terug hebben gekregen - maar ook aan gedupeerden van eerdere evenementen waar Felida bij betrokken was -, om gistermiddag om 18.00 uur bij het politiekantoor te verzamelen. Schenk gaat ervanuit dat iedereen naar zijn centen kan fluiten. ,,Maar na de aangifte kan Felida in ieder geval niet nog eens een evenement organiseren op Curaçao. Dan heeft hij een strafblad en stopt het”, aldus een strijdbare Schenk.
Inmiddels wijst alles erop dat de vogel is gevlogen. Ook het Antilliaans Dagblad lukt het niet om in contact te komen met Gìsgard Felida of iemand anders van de organisatie van het Curaçao Ponton Festival. Felida neemt zijn telefoon niet op en reageert ook niet op een WhatsApp-bericht, dat hij wel ontvangt. Ook na bellen van het nummer van de organisatie op de Facebookpagina blijft het stil aan de andere kant: tuut, tuut, tuut. De website van het evenement is uit de lucht.
Volgens de initiatiefnemers van de aangifte is Felida ‘er met het geld vandoor gegaan’. Zij noemen hem ‘een grote oplichter’, omdat dit al het vierde evenement zou zijn dat in de soep loopt waarbij hij als organisator is betrokken. Na wat surfen op het internet popt de naam van de huidige directeur van Sumusica Curaçao bv inderdaad op in verschillende mediaberichten over het muziekevenement ‘Bombazo Latino’ in 2009 op de Kleine Werf. Felida wordt genoemd als ‘organisator’, maar ook licentiehouder Kleinmoedig die zou hebben nagelaten de financiering te regelen om de bands te betalen. Hoe dan ook, de buitenlandse muzikanten en hun bands - Fernandito Villalona, Frank Reyes en Brinomio - verschijnen niet op het podium. Het publiek ziet alleen een lokale band. Verder noemen de initiatiefnemers van de aangifte nog een concert van Kiwanis waarbij Felida wordt gepresenteerd als promotor en Marco Antonio Solis optreedt, maar de band Boys2Men niet komt opdagen en een concert van Ilan Chester, waarvoor kaarten worden verkocht, maar dat niet doorgaat. In alle gevallen krijgen mensen die een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht hun geld niet terug. 
En nu gebeurt iets soortgelijks met het Curaçao Ponton Festival dat op 5 april zou worden geopend met een gratis concert van lokale muzikanten op het Brionplein, terwijl op 6 en 7 april grote namen uit het buitenland zouden optreden. Woensdagavond 4 april wordt het evenement afgelast vanwege ‘de tegenvallende kaartverkoop en het uitvallen van de twee hoofdacts’, Ronnie Flex en Rich Kalash. Sumusica belooft dat iedereen die een kaartje voor het festival heeft gekocht, zijn geld terugkrijgt. Maar nadat het een week lang stil blijft, laat de organisatie via een persbericht weten dat de terugbetaling van de entreekaartjes op korte termijn niet realistisch is ‘gezien de omvang van de financiële schade die het evenement heeft opgelopen’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.