Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force is in maart de magische grens van één miljoen kilo gepasseerd. Eén miljoen kilo gerecycled afval dat het bedrijf van het eiland af heeft gekregen.

greenforce3

Dat meldt directeur Timo Brouwer met gepaste trots in een bericht aan de media.Tot en met maart van dit jaar heeft het bedrijf precies 1.080.257 kilo afval ingezameld en verwerkt voor export. Het cijfer laat volgens Brouwer aan alle klanten en gebruikers van de recyclingcontainers zien dat Green Force serieus bezig is om het eiland schoon te krijgen, schoon te houden en ervoor te zorgen dat de grondstoffen opnieuw worden gebruikt.Gemiddeld verwerkt Green Force zo’n 36.000 kilo afval per maand. In maart werd dat gemiddelde ruimschoots overschreden. Toen werd er namelijk 52.618 kilo naar verschillende werelddelen geëxporteerd. De verwachting van de directeur is dat het bedrijf in april weer een soortgelijk cijfer kan behalen.Green Force verwerkt momenteel zeven soorten afvalstromen, met twaalf subcategorieën. Door grondstoffen te hergebruiken wordt minder schade aangericht aan het milieu, omdat zo de extractie van grondstoffen wordt voorkomen. Ook helpt het bij het vertragen van de opwarming van de aarde, aldus het bericht van Green Force. Om de hoeveelheid afval op Curaçao te verminderen, is recycling de meest logische stap, zo stelt Brouwer. ,,We staan ervoor dat we het milieu ontzien van menselijke vervuiling en dat de verschillende grondstoffen kunnen worden hergebruikt en een nieuwe functie kunnen krijgen in de vorm van een ander bruikbaar product.” Maar voor sommige soorten afval is er geen oplossing. Daarom doet Green Force nogmaals een oproep aan de regering om wetgeving te introduceren tegen het gebruik van plastic rietjes, tassen, cups en foambakken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.