Van een onzer verslaggevers 
Willemstad - De eerste acht Venezolaanse barkjes hebben vanochtend vanuit de Venezolaanse havenstad La Vela de Coro koers gezet naar Curaçao. Dat maakt het ministerie van Economische Ontwikkeling bekend. 


barkjesDe zeeroute is weer vrij sinds de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op zaterdag 7 april in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een akkoord tekende dat een einde maakte aan de grenssluiting die Venezuela op 5 januari instelde. De Venezolaanse schippers kregen evenwel niet onmiddellijk toestemming om uit te varen. 
Vandaag worden twee grote, volgeladen vrachtschepen verwacht, evenals zes barkjes die zonder producten aan boord de Annabaai zullen binnenvaren. Deze kleine bootjes zullen opdracht krijgen om aan de Kleine Werf aan te meren, terwijl de grote vrachtschepen naar de Grote Werf worden gedirigeerd om daar dozen met groenten en fruit te lossen. De renovatie van de Sha Caprileskade is nog in volle gang ten behoeve van lokale ondernemers die de plaats zullen innemen van de Venezolaanse handelaren van de drijvende markt van weleer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).