Van een onzer verslaggevers 
Willemstad - De eerste acht Venezolaanse barkjes hebben vanochtend vanuit de Venezolaanse havenstad La Vela de Coro koers gezet naar Curaçao. Dat maakt het ministerie van Economische Ontwikkeling bekend. 


barkjesDe zeeroute is weer vrij sinds de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op zaterdag 7 april in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een akkoord tekende dat een einde maakte aan de grenssluiting die Venezuela op 5 januari instelde. De Venezolaanse schippers kregen evenwel niet onmiddellijk toestemming om uit te varen. 
Vandaag worden twee grote, volgeladen vrachtschepen verwacht, evenals zes barkjes die zonder producten aan boord de Annabaai zullen binnenvaren. Deze kleine bootjes zullen opdracht krijgen om aan de Kleine Werf aan te meren, terwijl de grote vrachtschepen naar de Grote Werf worden gedirigeerd om daar dozen met groenten en fruit te lossen. De renovatie van de Sha Caprileskade is nog in volle gang ten behoeve van lokale ondernemers die de plaats zullen innemen van de Venezolaanse handelaren van de drijvende markt van weleer.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.